Dünyanın En Önemli Robotik Araştırmacıları İstanbul’a Geliyor
Rusya, Almanya ve Türkiye Üniversiteleri Uluslararası Robotik Konferansında Buluşuyor
Ä°lki 1996 yılında St. Petersburg’da düzenlenen Uluslararası KonuÅŸma ve Bilgisayar Konferansı (International Conference on Speech and Computer, SPECOM) ve 4 yıldır bu konferansın bünyesinde düzenlenmekte olan Uluslararası EtkileÅŸimsel Katılımcı Robotik Konferansı (International Conference on Interactive Collaborative Robotics, ICR), 20-25 AÄŸustos 2019’da BoÄŸaziçi Üniversitesi ev sahipliÄŸinde Ä°stanbul’da gerçekleÅŸecek.
KonuÅŸma metinleÅŸtirme, multimodal etkileÅŸim, telekomünikasyon, robotik ve akıllı ortamlar uygulamaları alanlarında çalışan araÅŸtırmacıların katılacağı SPECOM, Rusya Bilimler Akademisi St. Petersburg Enformatik ve Otomasyon Enstitüsü (St. Petersburg Institute for Informatics and Automation of the Russian Academy of Science, SPIIRAS) ve Moskova Devlet Dilbilim Üniversitesi (Moscow State Linguistic University, MSLU) iÅŸ birliÄŸinde düzenlenirken insan-robot etkileÅŸimi, ev robotları, sosyal robotik ve eÄŸitim robotları alanlarında çalışan araÅŸtırmacıların katılacağı ICR ise Rusya Bilimler Akademisi St. Petersburg Enformatik ve Otomasyon Enstitüsü (St. Petersburg Institute for Informatics and Automation of the Russian Academy of Science, SPIIRAS) ve Münih Teknoloji Üniversitesi (Munich University of Technology, TUM) ortaklığında düzenleniyor.
Otomatik konuÅŸma tanıma ve üretme konularında dünyanın önde gelen araÅŸtırmacılarından ABD John Hopkins Üniversitesi öÄŸretim üyesi Prof. Dr. Hynek Hermansky, biliÅŸsel modelleri konuÅŸma tanımaya uygulayan Hollanda Delft Teknoloji Üniversitesi öÄŸretim üyesi Doç. Dr. Odette Scharenborg ve Türkiye'nin ileri gelen robot araÅŸtırmacılarından Orta DoÄŸu Teknik Üniversitesi öÄŸretim üyesi Doç. Dr. Erol Åžahin'in açılış konuÅŸmacıları olarak katılacağı konferanslar paralel oturumlarla düzenleniyor. Konferansların düzenleyicileri arasında insan davranışının bilgisayarla analizi, örüntü tanıma ve yapay öÄŸrenme alanlarında çalışmalarını yürüten BoÄŸaziçi Üniversitesi Bilgisayar MühendisliÄŸi Bölümü öÄŸretim üyesi Doç. Dr. Albert Ali Salah ve konuÅŸma ve dil tanıma alanında çalışan BoÄŸaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik MühendisliÄŸi Bölümü öÄŸretim üyesi Prof. Dr. Murat Saraçlar bulunuyor. BoÄŸaziçi Üniversitesi öÄŸrenci ve öÄŸretim üyeleri konferanslara ücretsiz katılabilecek.
Konferansa katılmak ve ayrıntılı bilgi almak için http://specom.nw.ru/ web sitesi ziyaret edilebilir.