ANADOLU’DAN DÜNYAYA TASARIM VE KALİTE İHRACATI
Üretimden teslimata kadar teknolojinin tüm imkânlarından faydalanan Bürotime, 140 bin metrekarelik alana kurulu tesislerinde, kullandığı modern yazılım ve ekipmanlarla hata payını binde 7’ye indiriyor. Siparişin alınmasıyla başlayan planlı üretim ile maksimum verimlilik sağlanırken, atık yönetimi de kontrol altına alınıyor. Üretim sürecinde ortaya çıkan atık malzemeler, başka sektörlerde yeniden değerlendiriliyor.
Ofis mobilyası sektöründe Türkiye’nin global markası olmayı başaran Bürotime, Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 140 bin metrekarelik tesislerinde, faaliyete başladığı günden itibaren rekabet gücünü yükselten, katma değeri yüksek ürün ve hizmetler sunmaya devam ediyor. Dijital çağın gerekliliklerini göz önünde bulundurarak gerçekleştirdiği modernizasyon çalışmaları ile Endüstri 4.0 ilkelerine uygun faaliyet gösteren firma; siparişin sisteme girmesiyle başlayan süreçte, teslimata kadar teknolojinin tüm olanaklarından faydalanıyor.
Yurt içi ve yurt dışındaki franchise noktalarını web tabanlı iş platformu “b.smart” ile Konya’daki fabrikaya bağlayan Bürotime, tüm süreçleri kontrol altında tutarak iletişimin sorunsuz olmasını sağlıyor. Müşteri aktiviteleri, teklif süreci, sipariş, satış ve satış sonrası gibi tüm adımların izlendiği bu entegre sistem ile riskler minimum seviyeye indirgeniyor.
Tesis yatırımları hata payını binde 7’ye düşürdü
Tam otomasyonun sağlandığı fabrika hakkında bilgi veren Bürotime Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosunoğlu, “2012 yılında ciddi yatırımlar yaparak, üretim hattındaki tüm makineleri birbiriyle koordineli bir iletişim sağlayabilecek şekilde yeniden yapılandırdık. Hem teçhizat hem de yazılım anlamında yapılan bu yatırımların sonuçlarını almaya başladık. Geldiğimiz noktada hata payımız binde 7’lere kadar geriledi.” ifadelerini kullandı.
“Sistem siparişlere göre optimum üretim haritaları çıkarıyor”
Hüseyin Tosunoğlu, “Bayimize gelen bir sipariş, sistemimize düştüğü anda makinelerimiz çalışmaya başlıyor. Sistem, yurt içi ve yurt dışından gelen tüm siparişlerle ilgili bilgileri topluyor, grupluyor ve maliyeti düşürmek için optimum üretim haritalarını çıkarıyor. Üretilen her parça barkodlanarak bir sonraki parkura iletiliyor. Eğer mevcut parkurdaki bir makinede herhangi bir arıza ya da bakım durumu söz konusuysa, otomatik olarak bir başka üretim hattına kaydırılıyor. Barkod ve etiketleme sayesinde ürünün fabrika çıkışından kurulumuna kadar olan tüm aşamaları takip ediliyor. Böylece oluşabilecek hataların önüne geçiliyor.” sözleriyle sistemin çalışma şeklini anlattı.
Üretilen azot bir döngü içerisinde verimli şekilde kullanılıyor
Tesis içerisinde üretilen azot ile fabrikada bir döngü yaratıldığı bilgisini veren Bürotime Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosunoğlu, süreci şu sözlerle aktardı: “Lazerle metal kesimi yapan makinelerimiz bu işlem sırasında azot kullanıyor. Bu azot tesislerimizin içinde üretiliyor. Azot üretimi sırasında çıkan oksijen, havanın kalitesinin yükseltilmesi amacıyla fabrikaya veriliyor. Azot aynı zamanda boya bölümünde de kullanılıyor. Azotun kullanıldığı boya hattında dünyanın en kaliteli boyama işlemi yapılıyor. Bununla birlikte bant üzerinde hem siyah hem beyaz parçalar boyanabiliyor. Boya odasında bulunan azot tankı 200 bar basınca dayanıklı bir yapıda olduğundan herhangi bir tehlike arz etmiyor. 99,9 saflıkta üretilen azotun bulunduğu ortamda, reaksiyona girebileceği hiçbir madde bulunmuyor.”
Atık yok, dönüştürülebilir malzemeler var
Fabrika içerisinde bir geri dönüşüm biriminin olduğunu belirten Tosunoğlu, “İmalattan kalan deri malzemeler ayakkabı sektöründe kullanılmak üzere ayrıştırılarak paketleniyor. Mobilya üretiminden arta kalan orman ürünleri kullanım alanına göre sınıflandırılarak geri dönüşüm merkezlerine sevk ediliyor. Talaş gibi küçük parçalı malzemeleri ise kış aylarında ısınma ünitelerimizde kullanarak enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını sağlıyoruz. Ürünlerin paketlenmesinde kullanılacak ambalaj malzemelerinin her birini ürüne özel ölçülerde üreterek, oluşabilecek kâğıt israfının da önüne geçiyoruz. Sıfır atık politikamız sayesinde yılda 60 bin metrekare ormanlık alana tekabül eden bir alanı kurtardığımızı hesapladık. Bütün bu çalışmaları finansal veriler için değil, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için sorumluluklarımız olduğunun bilinciyle yapıyoruz. Tesisimizde yer alan arıtma cihazına ek olarak bir arıtma sistemi daha ekledik. Böylece kanalizasyona verilen sıvı atık doğaya zararsız hale getiriliyor. Bürotime üretim tesisleri doğayla barışık şekilde faaliyetlerini sürdürüyor.” dedi.
Çalışan odaklı, stresi azaltan çözümler
Kuruluş aşamasında, tabanı 12 ton bakırla kaplanan Bürotime üretim tesisinde, tüm elektrik tesisatı da tavanda toplanarak, statik elektrik nedeniyle oluşacak stres sıfıra indirgeniyor. Statik elektriği çeken bakır taban hem makinelerin güvenliğini sağlıyor hem de çalışanlara daha iyi bir çalışma ortamı yaratıyor.