Dünyayı ve ülkemizi etkileyen korona virüsün hayatı ve ticareti olumsuz etkilediği günümüzde, Akışkan Gücü ve Hareket kontrol Teknolojileri Sektörünün ilk yayımlanan Hidrolik&Pnömatik Dergisinin Yeni sayısı ile yine sizlerle beraberiz.
İş Makinaları Sektörü Ekonomik Önlem Paketindeki Sektörler Arasında Yer Almayı Talep Ediyor
Tüm dünyayı etkisi altına alan, sosyal ve ekonomik hayatı durma noktasına getiren Covid-19 salgınının Türkiye plastik sektörüne yansımaları Mart ayı rakamlarında ortaya çıktı. 2020 yılına iyi başlayan, Ocak ve Şubat aylarında üretimini artıran sektör salgın nedeniyle iç ve dış talepte yaşanan gerileme nedeniyle Mart ayında frene bastı. Mart ayında plastik mamul üretimi geçen yılın aynı ayına kıyasla miktarda yüzde 14 azalışla 749 bin tona, değer bazında ise yüzde 10 düşüşle 2,7 milyar dolara geriledi. PAGEV’in yayınladığı rapora göre Türkiye plastik sektörünün Ocak ve Şubat aylarındaki yükselişle bir nebze de olsa dengelenen 2020 ilk çeyrek üretim rakamları geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla miktarda yüzde 5 gerileme ile 2,4 milyon ton ve değerde yüzde 7 azalışla 8,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Koronavirüs Salgını Plastik Sektörünü Minimum 5 Yıl Geriletecek
Türkiye’nin en büyük sanayi fuarı WIN EURASIA, Akıllı Üretim için 5G vizyonunu 18-21 Haziran tarihleri arasında İstanbul’a getiriyor. 5G Arena özel alanında yer alacak firmaların 5G senaryolarının Türkiye’de ilk defa WIN EURASIA’da sergileneceği fuar öncesinde Yerli ve milli 5G ağı ve baz istasyonununda hazır bulunduğu bir işbirliği töreni düzenlendi. Törende konuşan Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, Türkiye’deki şirketlerin dijital dönüşümünü heyecanla takip ettiklerini ve yerli firmaların son teknoloji ürünlerini merak eden herkesi WIN EURASIA 2020 için Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezine beklediklerini söyledi.
Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu: “Çin ile ilk kapışma alanımız Avrupa pazarı olacak”
Koronavirüs salgınının küresel ticaret üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle, yılın ilk çeyreğinde makine ihracatı 4,3 milyar dolarda kalırken, ihracat artış oranı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre gerileyerek yüzde 0,4 oldu. Sektörde faaliyet gösteren firmaların yüzde 80’inin Mart ayında sipariş kaybı yaşadığını, yüzde 50’sinin ise hiç sipariş alamadığını vurgulayan Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, “İhracat rakamlarımıza hızla yansıyacak bu kaybı yılın ikinci yarısında telafi edebilmemiz için, kamu planlarında odak ve pilot sektör olarak seçilen makine sanayiinin mutlaka mücbir sebep kapsamına alınması gerekiyor. Çin ve Almanya, iki küresel güç olarak 2030 stratejilerine bağlı kaldılar ve normalleşme sürecinde asıl rekabet alanı olacak makine sektörlerine destek verdiler. Pandeminin kontrol altına alınmasıyla birlikte hızla sertleşecek küresel rekabette güçlü kalabilmemiz, firmalarımızın likidite ve kadrolarını korumalarıyla ancak mümkün olabilir. Çin ile ilk kapışma alanımız Avrupa pazarı olacak” dedi
Hidrolik&Pnömatik Dergisi Mayıs Haziran Sayısını aşağıdaki linkten ŞİMDİ OKUYABİLİRSİNİZ.
https://issuu.com/ajansmik/docs/hidrolik_pn_omatik_may_s-haziran_say__107_e_dergi
Hidrolik&Pnömatik Dergisinin gelecek sayısınnda tekrar buluşma ümidi ve temennisi ile sağlıkla, huzurla ve mutlulukla kalın.
Saygılarımla.
Ahmet Pelit
ahmet@ajansmik.com
Yazıyı Paylaş: