Makine sektörünün önde gelen firmaları, MAKTEK Konya Fuarı`nda buluştu.
Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde, makine sektörü, MAKTEK Konya Fuarı`nda bir kez daha can bulacak...
MAKTEK Konya Fuarı, dünya çapında makine sektörünün öncü şirketlerini ve uzmanlarını ağırladı. 11-14 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşen fuar, ikinci kez kapılarını ziyaretçilere açtı.
Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından düzenlenen fuar, Konya Ticaret Odası-Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde, Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliği ile gerçekleşti. MAKTEK Konya Fuarı, ulusal ve uluslararası arenada sektörün en önemli buluşmalarından biri olarak kabul edilirken, yerli yabancı 30 binin üzerinde ziyaretçiyi bir araya getirerek sektörün nabzını tutmaya devam etti.
Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde Türkiye'nin üretim merkezi Konya'da gerçekleşen MAKTEK Konya Fuarı'na 30 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin katılım sağladı. Ziyaretçiler, 45 bin metrekarelik fuar alanında makine sektöründeki son teknolojileri, yenilikleri ve çözümleri keşfetme fırsatı bulurken, yeni iş fırsatları da yakalama şansına sahip oldular.
Sektörün liderleri bir araya geldi.
Ulusal ve uluslararası makine sektörünün Anadolu'daki en büyük buluşması olarak kabul edilen MAKTEK Konya Fuarı'nda, sektörün önde gelen firmaları ve sektöre yön veren uzmanlar tek bir çatı altında buluştular. Fuarda, takım tezgahları, metal işleme makineleri, tutucular, kesici takımlar, kalite kontrol ve ölçüm sistemleri, CAD/CAM, PLM yazılımları ve üretim teknolojileri gibi sektörün lider firmalarının en son teknoloji ürünlerini ve hizmetlerini sergilendi.
Anadolu'daki imalat makinelerinin vitrini
MAKTEK fuarlarının dünya genelinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Takım Tezgâhları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Başkanı Murat Akyüz, MAKTEK Konya Fuarı'nın Türkiye'nin üretim üssü haline gelen Konya'da düzenleneceğini ve Anadolu'daki imalat makinelerinin vitrini olduğunu belirtti. Akyüz, ayrıca çevre ülkelere ihracat için de önemli bir konumda olduklarını vurgulayarak, fuarın yerli üretim takım tezgâhlarından yüksek teknoloji ürünlerine kadar birçok ürün ve teknolojiyi ziyaretçilere sunaulduğunu sözlerine ekledi. Akyüz, ayrıca takım tezgâhlarının birçok sektörde stratejik bir rol oynadığını belirterek, otomotiv, savunma ve uçak sanayi, havacılık, medikal, beyaz eşya, demir-çelik, gemi ve vagon imalatı, tarım makineleri, genel makina ve kalıp imalatı gibi birçok sektörün bu makineleri kullanarak üretim yaptığını vurguladı.
Sürekli artan üye sayısıyla üretim ve istihdama destek
Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD), sektörün mesleki ilkelerini belirleyerek bu ilkelerin uygulanmasını sağlamak ve üyelerini hem yurt içi hem de yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek amacıyla 1992 yılında kurulmuş köklü bir meslek örgütü olarak faaliyetlerine devam etmektedir. TİAD’ın üye sayısı 2023 yılı Ağustos ayı itibarıyla 210’dur. Üye firmaların yüzde 35'i üretici konumundadır. Bu oran gün geçtikçe artmaktadır.