Taşlama Dünya’sı, Grinding Sempozyum 2019’da Buluştu
Taşlama Dünya’sı, United Grinding Group tarafından 8-10 Mayıs 2019 tarihinde arasında İsviçre’nin Bern şehri Thun’da düzenlenen Grinding Sempozyumunda buluştu.
TaÅŸlama Dünya’sı, United Grinding Group tarafından 8-10 Mayıs 2019 tarihinde arasında Ä°sviçre’nin Bern ÅŸehri Thun’da düzenlenen Grinding Sempozyumunda buluÅŸtu.
Ä°nternet ağıyla üretim, üretim süresince makineyi öÄŸrenmek, akıllı iÅŸ parçası. Bunlar tam olarak ne anlama gelir? Günlük uygulamalara ne kadar uyarlar? 4. TaÅŸlama sempozyumunda bu konuları tartışıldı. Sunumlarda uluslararası uzmanlar taÅŸlama sektörü ve imalat ile ilgili konular hakkında konuÅŸtu. Teknoloji sunumlarında United Grinding Group uzmanları son donanım ve yazılım çözümlerinden bahsederek FutureLAB’da yarının yeni teknolojisilerini tanıttı.
Grinding Sempozyumu rekor bir katılımla gerçekleÅŸti. Dünya genelinden 1.500 katılımcının biraraya geldiÄŸi TaÅŸlama Sempozyumunuda :
• 4 Farklı dilde sunum yapıldı.
• 16 Uzman sunum yaptı.
• 300 metre karelik futureLAB’de yarının ve ötesinin teknolojisi ilk kez bu sempozyumda tanıtıldı.
• 400 den fazla teknoloji sunumu 3 sempozyum sahnesinde gerçekleÅŸtirildi.
• 3 Gün boyunca her ÅŸey hassas imalat etrafında döndü.
DijitalleÅŸme makine imalatını nasıl etkiler? TaÅŸlama sektöründe hangi yenilikler vardır? TaÅŸlama sempozyumunda bu konular tartışıldı.
Makineleri hala insanlar mı kontrol ediyor? Yoksa makineler biz fark etmeden bizimi kontrol etmeye baÅŸladılar? Gottlieb Duttyweiler enstitüsünden Dr.David Bosshart bu konu hakkında konuÅŸma yaparak vModern Çalışan Dünya’nın büyük resmini anlattı.
Üretim Sırasında Algılayıcılar (Sensör)
Bosh Connected Devies and Solutions’tan Claus Ahrens MEM algılayıcılarından(Sensör) kullanımından bahsetti. MEM’ler Mikro Elektrikli Mekanik Sensörler’dir. Hem mekanik hem de elektrikli dürtüleri iÅŸler. Bunun en önemli örneklerinden biri akıllı telefonu çevirdiÄŸimizde yatay mı dikey mi olduÄŸunun anlaşılmasıdır. Bu sensörlerin üretimdeki avantajları Ahrens tarafından Thun’daki sempozyumda anlatıldı.
‘’GeleceÄŸin fabrikaları daha esnek olacak.’’ Dr. Sebastian Risi böyle tahmin ediyor. Dr. Sebastian Risi Kopenhag üniversitesinde yapay zeka ile ilgilenmektedir. Ä°nsanlar yeni kompozisyonlara entegre olacaklardır. ÖrneÄŸin: Ä°nsan-Makine, Makine- Ä°nsan, Makine- Robot gibi. Sempozyumda Risi imalattaki yapay zeka hakkında konuÅŸtu. Fraun IPK Berlin’den Eckhard Hohwieler’da yapay zeka ile ilgili tartıştı. ETC Zurich’ten Konrad Wegener özellikle taÅŸlama makine teknolojisinden ve bu uygulamalara hangi geliÅŸmelerin ve vizyonların uygun olduÄŸunu anlattı.
Yeni donanım ve yazılım çözümleri ve yarının dijital üretimi. Bunlar teknoloji sunumlarında ve futureLAB’de sergilendi.
Hangi üretim görevlerinde United Grinding’in yeni yazılımları daha iyi destek olur? Ve hangi çözümler yarının ve ötesinin üretimi için daha uygundur? Bu iki soru iki ana element olarak taÅŸlama sempozyumunda anlatıldı.
Teknoloji Sunumlarında;
Makinenin özellikleri nelerdir? Hangi adımlar fayda saÄŸlar? Bu soruların hepsi açık bir ÅŸekilde bireysel makineler kullanılarak anlatıldı. United Grindin’deki uzmanlar sadece makinelerle alakalı deÄŸiller aynı zamanda müÅŸterilerin spesifik ihtiyaçlarınada hakimdiler.
Dijital çözümler FutureLAB’ta incelendi.
Ürünleri online izleme servisi, kumanda servisi ve spesifik sistem desteÄŸi dijital çözüm etiketi altında United Grinding tarafından veriliyor. Ä°lerinin dijital çözümleri 300 metre karelik FutureLAB’de incelendi. Buda ilk kez sempozyumun bir parçası oldu. BaÅŸ inovasyoncu Chistoph Plüss ‘’GeleceÄŸin makine imalatının bir kısmını dinamik prezentasyonlarda ve interaktif süreçte görebiliriz.’’ Diye açıkladı.
Teknoloji Hakkında Konuşuldu.
Donanım ve yazılımdaki somut yenilikler ve yarının teknolojisi bir ÅŸeyken, günlük çalışma gereklilikleri faklı birÅŸeydir. Ä°kisi farklı tartışma konusudur. Kim neyi tecrübe edindi? Kim hangi çözümleri buldu? Gibi sorular tartışılır. Teknoloji sevgisi, yeni sürecin çekiciliÄŸi ve diÄŸer insanların ürettiÄŸi fikirlerin nasıl geliÅŸtirildiÄŸinin bilinmesi. Bu konular teknoloji hakkında konuÅŸmayı heyecanlı kılar. TaÅŸlama sempozyumu bunun için forum oluÅŸturdu.